Start Klimaattabel

Te huur app. Nr:1 Te huur app. Nr:3 Alanya hakkinda TR Alles over Alanya Alanya in beeld Contact gegevens Excursions Geschiedenis Horeca in Alanya Plattengrond  Alanya Reisbureau's

Start

PAMUKKALE
Pamukkale of katoenkasteel heeft veel weg van een glinsterende waterval. Deze unieke kalkterrassen zijn ontstaan door de aanwezigheid van warme kalk- en koolzuurhoudende bronnen. De terrassen bestaan nu al ongeveer 15.000 jaar. Men zegt dat het water goed voor de ogen en huid is en dat de ongemakken van reumatiek en astma worden verlicht. Hierdoor was de plek ook zeer geliefd als kuuroord. Het gebied staat onder natuurbescherming en er is een bouwverbod van kracht. U kunt gaan pootjebaden in de kleine bekkens op de terrassen of zwemmen in het thermale bad.
CAPPADOCIE
Door uitbarstingen van enkele vulkanen zoals de Erciyes, de Hasan Berg en de Melendiz, enkele miljoenen jaren geleden, werd het hele gebied met een laag lava bedekt. Deze laag werd door honderdduizend eeuwen erosie van wind en regen omgevormd tot een mirakel; een maanlandschap. De eerste Christenen, op de vlucht voor vervolgingen door de Arabieren, vonden hier een onderkomen. Zij holden de rotsen uit en maakten ondergrondse steden, rijk met fresco's versierde rotskerken en door labyrinten met elkaar verbonden rotswoningen. Een samenspel van natuur en mens: Dat is Cappadocië.MANAVGAT BOOTTOCHT
De prachtige watervallen van Manavgat (bekend van de vele foto’s over Turkije) zijn een bezoek zeker waard. De Manavgat watervallen is de plaats waar het koude water van de rivier en het warme water van de zee samenkomen.

BOOTTOCHT
Een indrukwekkende tocht door de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee. De Middellandse Zee kust heeft prachtige baaien, indrukwekkende rotsinhammen en talloze strandjes.

PICKNICK TOCHT
Via het achterland van Alanya, voorbij citrusboomgaarden, bergbeekjes en kleine watervallen, gaat u langs de Dimcay het Taurusgebergte in. In deze vallei wordt druk aan een stuwdam gewerkt. Tijdens de lunch zit u met tafel en stoel in het kristalheldere water of in een boomhut met kussens. Voor liefhebbers van vis is de versgevangen forel een aanrader.

RAFTING
Een avontuurlijke tocht door het water van de Beskonak rivier.

DUIKEN
De Turkse zeeën zijn uitermate geschikt om te duiken

DORPENTOCHT
Tijdens de dorpentochten kunt u de Turkse cultuur en het alledaagse Turkse leven van dichterbij leren kennen. U maakt kennis met de Turkse gastvrijheid en de Turkse keuken.

JEEPSAFARI
De prachtige landschappen met bergen, heuvels, meren en stranden zijn uitermate geschikt voor het maken van een jeepsafari. Een tocht vol spanning en avontuur door het achterland van Alanya.

TURKSE AVOND
Turkse buikdanseressen, Turkse muziek en Turkse folklore staan op het programma bij een Turkse avond. Iedere streek in Turkije heeft haar eigen karakteristieke muziek en folklore dansen. Tijdens de Turkse avonden maakt u natuurlijk ook kennis met de uitgebreide Turkse keuken.

TURKS BAD
Al eeuwen gaan de Turken naar het Turks bad, niet alleen om schoon te worden maar ook om gezellig met elkaar te kletsen.
Bij binnenkomst zult u opvallen dat alles van marmer is. Langs de muren zijn zitplaatsjes waarop u gaat zitten om eerst te zweten. Naast de zitplaatsjes zijn kraantjes; om af te koelen kunt u zich begieten met koud water. Nadat u de gelegenheid heeft gehad om te zweten nodigt de “Tellak” u uit om op de “gobek” plaats te nemen om u te laten scrubben en te laten masseren (zeepmassage).

Dit is een greep uit de vele excursies die er in Alanya gemaakt kunnen worden. De excursies dienen in Turkije gereserveerd en betaald te worden. Aangezien deze excursies geen deel uitmaken van de reisovereenkomst, moet elke betwisting ter plaatse worden geregeld.

UITSTAPJES

Zoals op elke vakantiebestemming is er ook in Alanya veel te beleven. Op deze pagina vindt u een opsomming van een aantal excursies en uitstapjes .Voor meer informatie kunt u het beste bij  aankomst in Alanya bij uw host/hostess terecht.

Aquapark

Spectaculaire glijbanen en verschillende zwembaden. Ideaal voor de kinderen.

Dimcayi en Dimgrot 

          

Een rivier vlakbij Alanya. Heerlijk om te picknicken in een van de boomhutten van de vele restaurantjes, of een frisse duik in de rivier te nemen. Vooral in de hete maanden een plek voor verkoeling. Kies een lekkere verse forel uit de kwekerij.

Vlakbij de Dimrivier kunt u een prachtige grot bezichtigen met stalacmieten en stalactieten.

Bij veel excursies wordt ook bij deze rivier gestopt voor de lunch.

 Rafting

                                 

Wildwater varen is een ervaring apart. Met de rubberboot ( raft ) door de stroomversnellingen heen...  En af en toe een frisse duik in het ijskoude rivierwater. Actie en plezier !

 Alanya boottocht

 

De meeste boottochten varen om het schiereiland van Alanya, langs de oude scheepswerf, de piraten-, fosfor- en liefsdesgrot en vervolgens langs de kust richting het plaatsje Incekum.  Heerlijk relaxen en zonnen aan boord en af en toe lekker zwemmen in de zee. Heeft u geluk ? Dan zult u beslist dolfijnen zien.

Alarahan

 

Op ongeveer 30 km. naar het westen van Alanya liggen de overblijfselen van een antieke stad.

 

Op een oppervlakte van zo'n 1500 m˛ kunt u de ruďnes bezichtigen van de stad Alarahan uit de  

Seldjoekenperiode ( zie voor meer uitleg over deze periode de geschiedenispagina ).

 

Deze kleine antieke stad ligt aan de oever van de Alararivier.

 

De karavanserai van 200 m˛ is de mooiste bezienswaardigheid. Er worden feesten en speciale avonden

georganiseerd, er is een restaurant/bar en uiteraard een souvenierwinkel.

 

In de mooie en rustgevende omgeving ziet men de overblijfselen van het Alarakasteel op 500 meter

hoogte tegen de berg. Er zijn verschillende uitgehouwde tunnels te bereiken bij de ingang bovenop de

linkermuur ( voor de klimmers en avonturiers onder u )...

 

Kijk voor meer info op : www.alarahan.com.tr

 

Er zijn ook een aantal andere restaurantjes aan het water, dus is het naast het bezichtigen van 

een karavanserai en de ruďnes ook gewoon "lekker" om even aan de oever van de Alara-rivier

een kopje turkse thee te drinken of om zelfs een duik te nemen in het frisse water.

Dorpentocht

 

Met deze excursie krijgt u een beeld van de levensstijl van de mensen in de echte Turkse dorpjes. U gaat ook op visite bij een Turks gezin en u zult een moskee gaan bezichtigen ( benen, armen en hoofd bedekken ).

Cappadocie

 

Een reeks geweldige vulkaanuitbarstingen in het verleden hebben karakteristieke sporen achtergelaten. De beschaving is in Cappadocie begonnen. Talrijke bewijzen zullen u ervan overtuigen dat er duizenden jaren geleden mensen geleefd hebben. Ikonen, kalkmuurschilderingen, kerken en kloosters zijn overgebleven in de rotsen.  De omgeving is het meeste te vergelijken met een maanlandschap. U bezoekt onderweg in de meest religieuze stad van Turkije  ( Konya )  het museum en maussoleum van Mevlana ( de sheik van de dansende Derwishes ). In Cappadocie zelf bezoekt u een ondergrondse stad ! Al met al, een van de meest indrukwekkende excursies vanuit Alanya.

Hamam

Turks badhuis. Bij aankomst in Alanya is het aan te raden om in een van de vele badhuizen uw dode huidcellen van uw lichaam te laten scrubben. Wedden dat u dan mooier bruint in de zon ? U krijgt er trouwens ook nog een lekkere massage bij. Van de massage zult u niet bruiner worden, maar wel lekker ontspannen. Laat de vakantie maar beginnen !

Aspendos

Best behouden theater van de wereld met een bezoekerscapaciteit van 15.000 man ! Probeert u eens de accustiek met een serenade voor uw geliefde...

 Perge

Overblijfselen van een antieke stad ( het bezoek aan de deze antieke stad wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan het theater van Aspendos )

Turkse avond

Optredens, buikdansen, animatie, folklor en livemuziek

Kursunlu

Natuurpark vlakbij Antalya met schitterende watervallen

Pamukkale

Een tweedaagse excursie brengt u naar het natuurwonder Pamukkale. De witte kalksteenterrassen van Pamukkale zijn een bezienswaardigheid en werden in de Romeinse tijd als kuuroord gebruikt. De nederzetting welke daartoe behoorde “ Hierapolis “kunt u ook bezichtigen.

Manavgat

 

Manavgat bevindt zich iets buiten Side ( 60 km ).U maakt daar een boottocht over de rivier van Manavgat, waar u naar de monding van de rivier vaart. U kunt aan de ene kant in het koele rivierwater zwemmen en aan de andere kant in de zee.. De rivier van Manvagat heeft een stroomvernelling wat een mooie lage waterval veroorzaakt, hieromheen is een mooi natuurparkje gemaakt waar u de tijd krijgt om foto’s te maken of even lekker langs de kant kunt zitten .Deze excursie wordt veelal gedaan op de dag dat er ook markt is in Manavgat, dus zult u deze ook kunnen bezoeken.

Jeepsafari

Houdt u van de zon en autorijden, dan is de jeepsafari een excursie voor u. U rijdt dwars door de schilderachtige dorpjes in de  bergen en u krijgt een lunch bij de rivier. Trekt u vooral geen witte kleren aan ivm met de stoffige wegen, en een petje op uw hoofd is ook een goed idee..

Zwembad

 

Heeft u een hotel of appartement geboekt zonder zwembad ?

 

Er is bij de Dim-rivier bij het dorpje Obaköy een prachtig privé zwembad te vinden middenin de bergen.

 

Heerlijk relaxed genieten van de omgeving.

 

Er zit een restaurant/bar bij het zwembad en mocht u daar gebruik van maken dan is het gebruik van

het zwembad gratis. -

Side

Side is bekend om de overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals het amfitheater. Het dorpje Side wordt door de reisorganisaties ook aangeboden als bestemming en het ligt zo’n 60 kilometer van Alanya vandaan. Mocht u een auto huren of gewoon eens buiten Alanya een kijkje willen nemen, dan is het beslist een leuk uitstapje.

Auto huren

U heeft allereest een geldig rijbewijs nodig. De snelheidslimiet is 50 km per uur in de steden en 90 km per uur buiten de steden.

Mocht u een auto willen huren, kunt u het beste bij uw reisleiding terecht. U heeft dan de garantie dat het goede auto’s zijn zodat u niet ergens langs de weg stil komt te staan, én heel belangrijk ook, een goede verzekering.

Het verkeer in Turkije is een beetje hectisch, maar als u gewoon met de stroom meerijdt, dan is er niets aan de hand...

Blijf echter wel altijd alert. Mocht u gaan inhalen, houd dan de bestuurder voor u goed in de gaten, deze houden namelijk niet altijd hun spiegels in de gaten. Er wordt dus vaak geclaxoneerd in het Turkse verkeer. Bij het inhalen ( ter waarschuwing ), bij stoplichten omdat er niet gelijk gereden wordt bij een groen licht, ter begroeting van vrienden of kennissen ( in Alanya kent iedereen elkaar ) of naar mooie buitenlandse vrouwen....

O ja, de dolmuş-busjes claxoneren ook nog naar elke toerist ( dit om te vragen of ze misschien mee willen rijden ).

Houdt u ook rekening met slechte straatverlichting en slecht wegdek.

 

Start ]

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan Info@alanyapagina.nl
Laatst bijgewerkt: 25-08-2016  Copyright © 2000 - www.alanya.net   Info@alanya.net